RYPTSJERK – Een fietser is zondagmiddag ernstig gewond geraakt, toen hij bij de kruising E10 de weg overstak en werd geschept door een motorrijder.

Rond half drie kwam de melding bij de meldkamer binnen dat er een aanrijding was gebeurd op de Groningerstraatweg / Rijksstraatweg – N355. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse, evenals een ambulance.

Bij de kruising Rijksstraatweg – N355 met de Westerdijk – N361, die bekend staat als de E10, was een fietser aangereden door een motorrijder. De motorrijder is na het ongeval doorgereden en liet het slachtoffer ernstig gewond achter. Ambulancepersoneel riep de hulp in van een tweede ambulance en het Mobiel Medisch Team, omdat de toestand van het slachtoffer ernstig bleek te zijn. Na stabilisatie is het slachtoffer met spoed per ambulance naar Sumar gebracht waar een zogenaamde rendez-vous plaatsvond met de traumaheli.

Twee ambulances en een politievoertuig gingen met spoed richting Sumar, hiervoor werd het verkeer op de kruising korte tijd stilgezet. De politie sloot een rijbaan richting Leeuwarden af voor de hulpverlening en het onderzoek. De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

De politie is nog op zoek naar de motorrijder en vraagt getuigen om zich te melden bij de politie, dit kan via 0900-8844.

Update 18:30 uur:
De motorrijder heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. Hij is aangehouden en zal worden verhoord.