LEEUWARDEN – Maandag rond 17.00 uur kregen politie en ambulance de melding dat een motorrijder over de kop was geslagen op de kruising Fahrenheitweg met de Slauerhoffweg.

Een motorrijder die net de 11 steden toch voor motoren had gereden was onderweg naar huis toen het op de Slauerhoffweg mis ging. De motorrijder wou rechtsaf slaan de Fahrenheitweg op in de richting van het aquaduct. Naast de motorrijder stond een personenauto welke op het laatste moment ook rechtsaf sloeg, terwijl deze op de rijstrook voor linksaf stond. Omdat de motorrijder hierbij werd afgesneden en een aanrijding probeerde te voorkomen week de motorrijder uit, echter kwam daardoor te val. Hij is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen spreken over een zwarte Audi A6 of A8. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van deze Audi. Helaas is er geen kenteken genoteerd van de betreffende Audi, heeft u toevallig wel het kenteken gezien, dan hoort de politie dat graag. U wordt dan verzocht telefonisch contact op te nemen met 0900-8844 onder vermelding van zaaknummer 2016140573.