DAMWÂLD – Op de Haadwei bij de fietsoversteekplaats ter hoogte van de Achterwei heeft zaterdag aan het eind van de middag een ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een motorrijder gewond geraakt.

Het ongeval ontstond, nadat een auto over de Haadwei reed en net na de oversteekplaats wilde keren. De bestuurder van de auto daarachter zag deze manoeuvre en remde hiervoor. Een motorrijder die daar weer achter reed, zag dit te laat en botste tegen de achterkant van de auto. Door de klap kwam de motorrijder ten val en raakte gewond.

De hulpdiensten werden direct gealarmeerd en naar de opgegeven locatie gestuurd. Het ambulancepersoneel heeft zich om de motorrijder ontfermd en aan zijn verwondingen behandeld. Na de behandeling werd het slachtoffer met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij en heeft samen met de politie het ongeval verder afgehandeld. Ook de auto liep geen schade op, waarop de bestuurder zijn weg mocht vervolgen.

Ate Atema