Deze week heeft de brandweer al 3 keer een mogelijke (valse) melding gehad van branden.

Afgelopen woensdagavond rond 23:30 uur werd de brandweer gebeld met de melding dat er een woningbrand zou zijn in Robinsonstraat te Leeuwarden. Ter plaatse bleek er niets aan de hand te zijn.

Afgelopen nacht rond 03:10 uur kwam er bij de alarmcentrale van brandweer een melding binnen dat er een buitenbrand zou woeden op de hoek van de Droppingsstraat / Piet Kramerplein. Hierop werdt de 3 blusploegen van de leeuwarder brandweerpost opgeroepen om uit te rukken. Rond 03:13 uur kregen de blusploegen te horen van de alarmcentrale dat de melding, een loos alarm betrof. Er was geen brand. Hierop zijn blusploegen teruggekeerd naar de kazerne.

Vanmiddag rond 13:25 uur was het opnieuw raak & werd de brandweer opnieuw gebeld met de melding dat er een woningbrand zou zijn, dit keer in de Fonteinstraat in Leeuwarden. Bij deze melding werd doorgeven dat het om huisnummer 30-A zou gaan. Toen de brandweer ter plaatse kwam met meerdere voertuigen bleek dat nummer 30-A helemaal niet bestaat in de Fonteinstraat.

Meer informatie omtrent deze 3 valse brandmeldingen is bij ons niet bekend.

112Fryslan