LEEUWARDEN – De politie heeft in een onderzoek naar een overval op een snackbar aan Achter de Hoven een 16-jarige inwoner van Grou aangehouden. De verdachte zit vast en wordt momenteel gehoord.

Personeel bedreigd met vuurwapen
Op donderdag 16 oktober werd een snackbar aan Achter de Hoven overvallen. Een jonge overvaller bedreigde het personeel met een vuurwapen. Hij deed een greep uit de kassa en sloeg vervolgens op de vlucht. Ondanks een zoekactie werd de overvaller niet aangetroffen. Reden voor de recherche om een nader onderzoek in te stellen. Zo werd onder andere gesproken met het personeel en getuigen. Ook werd sporenonderzoek verricht.

Aanhouding verdachte
De 16-jarige kwam uiteindelijk in beeld als verdachte voor deze overval. Na toestemming van de officier van justitie werd de jongen dinsdagochtend aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de doorzoeking van de woning werd een nep wapen aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of dit wapen is gebruikt bij de overval. De verdachte zit vast en wordt momenteel gehoord.

112Fryslan