SINT NICOLAASGA – Bij een grote brand maandagmiddag in een loods aan het Westend is een persoon om het leven gekomen en een ander ernstig gewond geraakt.

De melding kwam iets na half vijf binnen en werd al vlot opgeschaald naar grote brand. Al snel werd duidelijk dat er twee personen aanwezig waren in de loods tijdens het uitbreken van de brand. Een persoon kon zelf uit de loods komen en werd door omwonenden opgevangen onder de douche.

De brandweer is direct begonnen met blussen en zoeken naar het tweede slachtoffer wat nog in het pand zou zijn, hij werd vermist. Korpsen uit Sint Nicolaasga, Heerenveen, Langweer, Joure en Sloten werden ingezet bij de bestrijding van de brand. Van de loods naast een boerderij bleef weinig over door de felle brand. Na het sein brandmeester rond 6 uur is de brandweer nog enige tijd bezig geweest met nablussen.

Het tweede slachtoffer werd rond acht uur gevonden in de restanten van de loods, hij is door de brand om het leven gekomen. Er kwamen twee traumaheli’s ter plaatse voor de twee slachtoffers, een van hen is met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis gebracht.

De rookwolken van de brand waren van veraf al zichtbaar. De rook ging recht omhoog en zorgde daarom niet voor overlast bij omwonenden. Het vrij nieuwe dak met zonnepanelen bevatte geen asbest. In de loods stonden auto’s en antiek. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Redactie