LEEUWARDEN – In de Dokkumerstraat is donderdagavond na een ruzie geschoten met een airsoftwapen. Hierop volgde een vechtpartij, waarbij iemand gewond raakte.

Het incident vond omstreeks acht uur plaats. Volgens de politie hebben twee mannen ruzie gekregen in de woning, waarna een 23-jarige man met een zogenaamd airsoftwapen heeft geschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Vervolgens ontstond er een vechtpartij, waarbij een 29-jarige man gewond raakte.

Ambulance en meerdere politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse na een melding van een mogelijke schietpartij. Vanwege de aard van de melding heeft de politie in kogelwerende vesten de verdachte uit de woning gepraat. Dit ging met getrokken vuurwapens, een zogenaamde benaderingstechniek gevaarlijke verdachte(BTGV). De verdachte man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De ambulance moest eerst enige tijd wachten op het sein veilig van de politie, voordat zij naar de plaats van het incident konden.  De gewond man is door ambulancepersoneel behandeld en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zette het gebied rondom de woning af voor onderzoek.

 

Redactie