TWIJZELERHEIDE – Een grote politiemacht heeft in de nacht van zaterdag naar zondag in moeten grijpen na ongeregeldheden op het grasveld nabij het Pleinpaed. Diverse mensen zorgden voor overlast, de politie heeft minimaal één aanhouding verricht en diverse boetes uitgedeeld.

Op en rondom het veld waren de hele avond al een grote groep mensen aanwezig die niet alleen deze avond, maar wekenlang al voor overlast zorgen. Er was een brandbult gemaakt en ook werd er met (zwaar) vuurwerk gegooid. Omdat deze kwestie al wekenlang gaande is en de brandweer ook al een paar keer langs is geweest, was voor de hulpdiensten nu de maat vol. De brandweer heeft al een aantal keer te maken gehad met overlast tijdens hun werkzaamheden.

Daarom was dan ook deze avond veel politie in het dorp aanwezig en zelfs diverse busjes van de Mobiele Eenheid waren ter plaatse. De agenten van de Mobiele Eenheid hebben ervoor gezorgd om de mensen van het grasveld te verwijderen en naar huis te sturen. Een politiehelikopter, die vanuit de lucht de boel nauwlettend in de gaten hield, heeft geruime tijd boven het gebied rondgecirkeld.

Volgens de eerste berichten zou er minimaal één persoon zijn aangehouden en zijn er diverse boetes uitgedeeld. De brandweer heeft door de ruime afzetting van de politie het brandje veilig kunnen doven.

112NOF