HEERENVEEN – Tijdens en na de wedstrijd Heerenveen Feyenoord moest de mobiele eenheid in actie komen vanwege ongeregeldheden in en rondom het stadion.

De wedstrijd tussen Heerenveen en Feyenoord werd zondagmiddag gespeeld in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen, waar veel Feyenoordsupporters zaten op de thuis tribune.

Feyenoord won de wedstrijd met 2-3 en een paar minuten voor het einde van de wedstrijd besloten een aantal supporters van Heerenveen het uitvak en de Feyenoord supporters naast het uitvak op te zoeken voor een confrontatie.

Stewards waren hierop al voorbereid en hadden hekken geplaatst, maar toch kwam het binnen het stadion tot vechtpartijen op de tribune en moest de ME en beveiliging er aan te pas komen om de groepen te scheiden.

Buiten aan de Boulevard bij het stadion werd de sfeer grimmiger en wilden beide supportersgroepen elkaar weer opzoeken. De mobiele eenheid zette paarden in om de hooligans uit elkaar te drijven. Feyenoordsupporters werd verzocht om hun voertuigen op te zoeken anders zouden ze worden aangehouden, uiteindelijk keerde de rust terug.

Of er aanhoudingen zijn verricht is niet bekend.