FRYSLAN – De Mini Countryman is een serieuze kanshebber om de huidige VW Touran te vervangen als basis politie voertuig.

Omdat de huidige politie voertuigen aan vervanging toe zijn, is er een aanbesteding gestart voor vervanging. Naast Mini zijn ook andere merken geïnteresseerd om de maker van de nieuwe politiewagens te worden. BMW, Mercedes, Peugeot en Opel zijn onder andere de merken die ook interesse hebben.

Inmiddels zijn er al meerdere test wagens van de Mini Countryman, één van deze auto’s was deze week bij het politiebureau in Heerenveen. BMW zou meedoen met model 2 Gran Tourer, Opel met de Zafira en Mercedes doet mee met een model uit de B-klasse. Ook Peugeot bevestigt tegenover de Telegraaf interesse te hebben in de productie van politiewagens.

Autoblog schreef een artikel over de eisen waar de nieuwe politiewagen aan moet voldoen. Opvallend is dat de eis  dat de wagen minimaal 170 kilometer per uur moet kunnen. Volgens autoblog zou dan driekwart van het verkeer sneller zijn dan de politie. De Mini Countryman heeft echter een topsnelheid van 234 kilometer per uur. Meer over de (bijzondere) eisen bij Autoblog, bijvoorbeeld over de gevarendriehoek die niet mag wegwaaien.

Redactie