LEEUWARDEN – Dinsdagmiddag is rond twee uur een 14 jarige jongen aangehouden voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs op een huurscooter.

De politie hield de jongen staande op de Snekertrekweg omdat de passagier geen helm droeg. De jongen reed op een huurscooter/deelscooter die in Leeuwarden door diverse bedrijven verhuurd worden en op diverse plaatsen in de stad staan.

Bij controle bleek dat de bestuurder 14 jaar jong was en hij kreeg proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, de passagier kreeg proces-verbaal voor het niet dragen van een goedgekeurde helm. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed was werd een speekseltest afgenomen. De 14-jarige Leeuwarder bleek onder invloed van THC te zijn en werd aangehouden.

Bij de fouillering op het bureau werd een machette van ruim 50 centimeter aangetroffen. Door de GGD arts is bloed afgenomen voor nader onderzoek naar de juiste waarden. Er is door de politie een Veilig Thuis melding opgemaakt tegen de minderjarige en de machette is in beslag genomen.

Redactie