STIENS / FINKUM – Vrijdagavond rond 21:50 werden diverse hulpdiensten naar de Bredyk gestuurd voor een aanrijding met beknelling.

Bij de brug over de Finkumervaart bleek een ernstige aanrijding gebeurd te zijn waarbij 5 auto’s betrokken waren. Een BMW rijdende richting Stiens botste tijdens het inhalen op de Volvo en daarna frontaal tegen een VW polo komende uit de richting van Leeuwarden. Ook een onopvallende surveillance auto van de politie raakte betrokken bij het ongeval.

Volgens omstanders werd de BMW achtervolgd door de politie.Hieronder het officiele politiebericht:

Finkum: drie gewonden bij zwaar ongevalDe politie heeft vrijdagavond op de Bredyk bij Stiens het personeel van de ambulance, het mobiel medisch team en de brandweer geassisteerd bij een ernstig ongeval, waarbij drie mensen gewond raakten.Omstreeks kwart voor tien botste een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Sint Annaparochie tijdens het inhalen met hoge snelheid op een tegenligger die uit de richting van Leeuwarden kwam. De tegenligger was een personenauto, bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Marrum. Na de aanrijding kwam zij in de berm tot stilstand. Ze zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd worden. Zij is met onder andere hersenletsel en een bekkenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Ook de veroorzaker, de bestuurder uit Sint Annaparochie, en zijn 20-jarige passagier uit passagier uit Ferwert raakten gewond. Zij zijn eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.Het inhalen gebeurde net voor de flauwe bocht voor de brug over de Finkumervaart. Tijdens deze manoeuvre had hij ook nog het ingehaalde voertuig geraakt. Deze auto werd bestuurd door een 46-jarige man uit Holwerd. Hij kwam in de berm tot stilstand. Zowel deze bestuurder als zijn vrouw en kinderen kwamen met de schrik vrij. Bij het ongeluk raakten nog twee voertuigen betrokken, waaronder ook een onopvallende surveillancewagen van politie. De inzittenden van deze voertuigen raakten niet gewond. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt een nader onderzoek in.

112Fryslan

})