FRIESCHEPALEN – Zo’n tien personen zijn dinsdagochtend rond 06.45 uur met de schrik vrijgekomen bij een ongeval op De Scheiding.

Het ongeval ontstond, toen een personenbusje met werknemers van Hunter Douglas uit Leek de carpoolstrook bij Frieschepalen wilde oprijden om collega’s op te pikken. De bestuurder van het busje zag daarbij een personenauto, bestuurd door een man uit Drachtstercompagnie, over het hoofd.

Door de botsing die volgde schoot het personenbusje over een stoep, waarbij een verkeersbord sneuvelde. Enkele mensen klaagden na de botsing over hun nek en zijn door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefden niet vervoerd te worden naar een ziekenhuis. De gewaarschuwde brandweermensen uit Ureterp hebben de weg vrijgemaakt zodat het spitsverkeer kon passeren.

De mensen van Hunter Douglas, afkomstig uit het Westerkwartier en de stad Groningen waren onderweg naar Almere voor een cursusdag. Zij zijn echter allemaal teruggekeerd naar het bedrijf in Leek. Ten tijde van de aanrijding was er volgens een passagier uit het busje geen sprake van dichte mist op de plek.

TEXT : waldnet.nl

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan