Voorpagina > Mensen van balkon gered bij brand in portiekwoning
Ambulance Brandweer Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Politie

Mensen van balkon gered bij brand in portiekwoning

Mensen van balkon gered bij brand in portiekwoning

LEEUWARDEN – In de Boksdoornstraat zijn woensdagavond bij een woningbrand meerdere personen van hun balkon gered door brandweer en omstanders.

Rond tien uur in de avond werd de brandweer gealarmeerd voor de brand. Bij de eerste melding werd al het sein middel-brand gegeven, waarop twee tankautospuiten en een hoogwerker uitrukten. Bij aankomst van de hulpdiensten hing op de tweede verdieping een man aan zijn balkon, terwijl er hevige rookontwikkeling vanuit zijn appartement kwam. Omstanders, brandweer en politie hebben hem en een aantal andere mensen van de balkons kunnen redden. De bewoners konden niet via het trappenhuis hun woning verlaten omdat dit vol rook stond.

Vanwege de omvang van de brand werd al snel opgeschaald naar grote-brand en vervolgens grip-1. Brandweer Marsum kwam als derde tankautospuit ter plaatse, evenals de mobiele commando-unit. Drie personen zijn gecontroleerd door personeel van vier ambulances. Uit voorzorg kwam ook de traumahelikopter naar het incident. Niemand hoefde uiteindelijk naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Ook een hond en een parkiet konden door de brandweer uit de flat worden gered. Totaal werden zes appartementen ontruimd. Enkele dagen geleden was er ook al een flinke brand in dezelfde portiek. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand van woensdagavond. De straat en een deel van de aangrenzende straat werd door de politie afgesloten.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings