JOURE – De politie onderzoekt een ongeval waarbij donderdagmiddag een 14-jarig meisje uit Joure ernstig gewond is geraakt.

Ze viel van de uitkijktoren aan de Sewei van ongeveer negen meter naar beneden en liep daarbij meerdere armbreuken en ander ernstig letsel op. Bij onderzoek bleek dat schroeven waren verwijderd van een van de looprasters van de toren. Daardoor is deze gekanteld toen het meisje er op stapte waarna ze naar beneden is gevallen. Na het ongeval is het meisje naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is een onderzoek gestart om uit te zoeken wie de schroeven van het raster heeft losgedraaid en verwijderd. Daarvoor zijn we op zoek naar mensen die informatie hebben die de politie kan helpen in dit onderzoek. Weet u hier iets van, laat het ons dan weten via ons telefoonnummer 0900 8844. U kunt uw informatie eventueel ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000. De gemeente De Fryske Marren doet aangifte van de vernielingen aan de toren die hebben geleid tot deze ernstige gevolgen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan