DONKERBROEK – Zondagmiddag heeft er om 17:35 uur op de provinciale weg (N381) tussen Oosterwolde en Donkerbroek een ongeval met beknelling plaats gevonden.

De brandweer van Oosterwolde werd gealarmeerd voor het ongeval waarbij drie voertuigen bij waren betrokken. Bij aankomst was het een grote ravage van allerlei onderdelen van auto’s verspreid over de weg.

Het ongeval gebeurde vermoedelijk doordat een zwarte Ford Focus komende uit de richting van Oosterwolde aan de linkerzijde van de weg reed en frontaal tegen een toegemoetkomende autoambulance is gebotst. Hierbij kwam de auto half boven een naast gelegen vaart te hangen. De autoambulance is na de botsing schuin op de weg beland en in contact gekomen met een personenauto.

De zwarte auto is met behulp van een trekker op de weg getrokken waarna de mannelijke bestuurder door de brandweer uit zijn voertuig kon worden bevrijd. Hierbij is het dak en deur van het voertuig verwijderd. De vrouwelijke bijrijder kon door omstanders uit haar auto worden gehaald en behandeld worden door het ambulancepersoneel. Ze is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. De personen van de twee overige voertuigen zijn ook gecontroleerd maar bleken geen letsel te hebben.

Het MMT kwam per traumahelikopter ter plaatse om te assisteren bij het mannnelijke slachtoffer. De bestuurder is met spoed overgebracht naar het UMCG in Groningen. De trauma arts is met de ambulance meegereden voor beademing van de man. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Berger Broekhuizen uit Donkerbroek heeft de voertuigen geborgen.

Foto’s: Compact Media -[url http://www.nieuwsflyer.nl/[/url]

112Fryslan