Meerdere stormschades in provincie

FRYSLAN – De hulpdiensten zijn vrijdag en zaterdag druk bezig geweest met verschillende stormschades in de provincie. Hier een overzicht van enkele incidenten.

Gevaarlijk loshangende tak door brandweer verwijderd
WAAKSENS – Tijdens de dorpsfeesten van Wommels werd de brandweer gealarmeerd voor een stormschade aan de Bieren. Eenmaal ter plaatse gekomen bleek een tak gevaarlijk los te hangen. Met behulp van de autolier heeft de Wommelser brandweer de tak verwijderd.

Forse tak van boom geknapt
NIJLAND – De brandweer van Sneek moest vrijdagmiddag naar de Tramstrjitte voor een stormschade. Hier was een flinke tak van een boom afgeknapt door de wind. De brandweer heeft de overige takkenresten opgeruimd.

Loshangende tak gevaar voor omgeving
SNEEK – Aan de Van Schouwburgstraat zorgde rond 22:00 uur een grote loshangende tak voor gevaar. De Gemeente Súdwest-Fryslân was gewaarschuwd, zij hebben de situatie bekeken en hebben hierop brandweer ingeschakeld. Onder de boom liep een voetpad, wat gevaarlijk was. Brandweer Bolsward heeft met behulp van een hoogwerker de tak verwijderd.

Stormschade op Foarwei
KOLLUMERZWAAG – Zaterdagmorgen werden de hoogwerker van Brandweer Dokkum en de blusgroep van De Westereen opgeroepen voor stormschade aan de Foarwei. Bij de kruin was een dikke tak afgeknapt, omdat het stuk welke was blijven zitten voor gevaarlijke situaties kon lijden werd besloten om deze met de andere takken weg te zagen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan