Meerdere slachtoffers bij ongeval met beknelling

APPELSCHA – Maandagmiddag om 15:45 uur heeft er op de Provinciale weg N381 met de Tilgrupsweg een ongeval met beknelling plaatsgevonden.

Bij aankomst van de brandweer van Appelscha bleken er meerdere voertuigen bij betrokken te zijn. Naast de brandweer en de OVD-G waren er ook meerdere ambulances van zowel Drenthe als Friesland gealarmeerd.

Op de kruising waren drie voertuigen met elkaar in aanraking gekomen waarbij één van de weg was geraakt. De inzittenden van de twee voertuigen op de kruising waren reeds uit de auto gehaald en werden verzorgd door het ambulancepersoneel. Het voertuig dat van de weg was geraakt was tot stilstand gekomen in een naastgelegen sloot.

De twee inzittenden van het voertuig, een ouder echtpaar uit Assen zat bekneld en werd door de brandweer uit het wrak geknipt. Ze werden met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De Provinciale weg N381 is enkele uren afgesloten geweest vanaf Hoogersmilde tot aan Appelscha. De Voa van de politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Vermoedelijk is de auto van het echtpaar komende van de Tilgrupsweg de provinciale weg opgereden waardoor de 54 jarige man vanuit Smilde het echtpaar uit Assen niet meer kon ontwijken. En zelf op de andere weghelft is gekomen en geraakt is door een echtpaar uit het Duitse Emden. Deze hadden aan het ongeval geen verwondingen over gehouden.

Foto’s en Film: R.Koene © Compact Media /[url=http://www.nieuwsflyer.nl]Nieuwsflyer.nl[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan