BURGUM – Op de Oude Commissieweg zijn donderdagavond meerdere mensen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Rond kwart over zeven kwamen op de kruising met de Zomerweg een personenauto en een lijnbus met elkaar in botsing.

Het ongeval op de kruising ontstond door een voorrangsfout. De automobilist(e) van de personenauto wilde de Oude Commissieweg oprijden, maar zag een naderende lijnbus over het hoofd. Een aanrijding was gevolg, waarna beide voertuigen van de weg raakten. De bus ramde een bushokje en kwam aan de overkant van de sloot terecht.

De hulpdiensten werden na de aanrijding direct opgeroepen voor het ongeval. Vier ambulances, de brandweer van Burgum en verschillende eenheden van de politie waren snel aanwezig om hulp te verlenen.

De linkerdeur van de personenauto is door de brandweer verwijderd. Na het verwijderen van het portier, kon de automobilist(e) uit het voertuig gehaald worden. De automobist(e) is vervolgens door het ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. Naast de automobilist(e), werd ook bestuurder van de lijnbus per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daarnaast werd er nog een derde persoon naar het ziekenhuis gebracht. Of dit een passsier van de auto of lijnbus is geweest, is niet duidelijk.

Bergingsbedrijf D.A.B is ter plekke gekomen en heeft de personenauto afgesleept. De lijnbus moest door een telescoop kraan uit de berm worden gehaald, en kon later door berger Broekhuizen afgesleept worden.

De politie heeft ten tijde van de hulpverlening en berging de gehele Oude Commissieweg afgesloten voor het verkeer. Het verkeer vanaf Hurdegaryp en Feanwâlden werd vanaf Quatrebras al tegengehouden en verder omgeleid. Door de berging van het lijnbus is de Oude Commissieweg langdurig afgesloten geweest.

Hendrik Dijkstra