SNEEK – De hulpdiensten moesten zondag rond het middaguur meerdere keren uitrukken voor een aantal incidenten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Rond twaalf uur kwam de eerste melding binnen van een beknelling aan de Napjusstraat. Een peuter bleek in zorginstelling de Noorderhoek bekneld te zitten. Hiervoor werden de brandweer en ambulance opgeroepen. Het ambulancepersoneel wist de peuter op eigen kracht te bevrijden. De brandweer kwam nog ter plaatse maar keerde na een korte inspectie terug richting de kazerne.

Op het moment dat de peuter naar het ziekenhuis werd gebracht, werd een tweede ambulance, die ook bij de beknelling ter plaatse was gekomen, gealarmeerd voor een huisongeval aan de Pieter Sikkesstraat. Niet veel later kwam ook een tweede ambulance bij het huisongeval ter plaatse en werd eveneens het Mobiel Medisch Team (MMT) ingeschakeld. Het MMT bleek niet meer nodig en werd onderweg gecanceld. De tweede ambulance die ter plaatse kwam vertrok na enkele minuten met spoed naar een ongeval op de Scherhemstraat.

Op de Scherhemstraat, tegenover het circusterrein, bleek op een kruising een fietsster te zijn aangereden door een auto. De fietsster kwam hard met haar hoofd op de grond. Een ambulance en politieauto kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakte rapport op van het ongeval waarop de automobiliste haar weg kon vervolgen.