OUDESCHOOT – Nabij de kruising van de Wolvegasterweg met de Schoterlandseweg heeft maandagavond even voor zes uur een vechtpartij plaatsgevonden, zo laat de politie weten. Of het gaat om bezoekers van de op dat moment net afgelopen Skoattermerke, is niet bekend.

Een drietal ambulances en meerdere eenheden van de politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen aan, voor zover bekend, twee slachtoffers. Ook de traumahelikopter vanuit Amsterdam werd opgeroepen, maar bleek ter plaatse niet nodig. Uiteindelijk bleek het voor één slachtoffer noodzakelijk om deze per ambulance naar het ziekenhuis over te brengen, zo meldt de politie.

Volgens de politie zouden er meerdere personen betrokken zijn geweest bij de vechtpartij. Het is onbekend of er aanhoudingen zijn verricht. De kruising en een deel van de Schoterlandseweg was vanwege het incident afgesloten door de politie. Vlak nadat alle ambulances vertrokken waren, werden de straten weer vrijgegeven door de politie, waarop de gemeente verder is gegaan met het schoonmaken van de straten.