ORANJEWOUD – Twee personen zijn donderdagochtend even voor 09:00 uur gewond geraakt bij een fors ongeval tussen meerdere voertuigen op de afrit van de A32.

Omdat het een ongeval met meerdere voertuigen en slachtoffer betrof, werd door de meldkamer al vrij snel opgeschaald naar ‘middel-HV’. Dit betekende dat de brandweer uit Heerenveen met twee voertuigen uitrukte. Ook de ambulancedienst en de politie kwamen met verschillende auto’s ter plaatse.

Halverwege de de afrit waren drie personenauto’s en een bestelbusje met elkaar in botsing gekomen. Het bestelbusje belandde hierdoor op de zijkant in de berm. De brandweer heeft het ambulancepersoneel geholpen om de slachtoffers uit de voertuigen te bevrijden, maar volgens de persvoorlichter van Brandweer Fryslân zaten geen personen bekneld.

Twee personen zijn overgebracht met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. De Verkeersongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Bergingsbedrijf Hof heeft de voertuigen afgesleept. Tijdens het ongeval was de afrit Oranjewoud tijdelijk afgesloten.

Foto’s met dank aan: [url=http://www.feannet.nl/item/4062-gewonden-bij-ongeval-a32-afrit-oranjewoud#]Dennis Stoelwinder – Feannet.nl[/url]

112Fryslan