LEEUWARDEN – Dinsdagavond rond 22:40 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de kruising Groningerstraatweg / Anne Vondelingweg.

Op de kruising waren twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. De brandweer kwam ter plaatse omdat er mogelijk iemand bekneld zat. Omdat er niemand bekneld zat heeft de brandweer ambulance personeel geassisteerd.

De passagier van de witte Peugeot lag naast de auto op de weg. Hij is daar behandeld door ambulancepersoneel en met wervelplank vervolgens in de ambulance naar het MCL gebracht. De bestuurder van de witte Peugeot is door ambulancepersoneel gecontroleerd maar bleek niks te mankeren. Of de inzittenden van de Mini ook gewond zijn geraakt is bij ons niet bekend.

Naast een tankautospuit en hulpverleningswagen van de brandweer kwamen er drie ambulances en meerdere politieauto’s ter plaatse. De politie had de handen vol aan het regelen van het verkeer op de grote kruising.

De witte Peugeot reed over de Groningerstraatweg de stad uit en botste op de kruising frontaal op een Mini die vanuit de richting van de Bullepolder/Blitseard kwam. De VOA heeft een onderzoek ingesteld naar de exakte toedracht van het ongeval.

[zideo]zideo=6c6f61616f513d3d&playzideo=6b346d586d317878[/zideo]

Politie bericht: Vier gewonden bij aanrijding
LEEUWARDEN- Bureau Verkeersongevalsanalyse stelt een onderzoek in naar een aanrijding die dinsdagavond plaatsvond op de kruising Groningerstraatweg- Anne Vondelingweg. Bij de aanrijding raakten vier personen (licht) gewond. De vermoedelijke oorzaak van de aanrijding was dat een 20-jarige automobilist uit Kollumerzwaag, die uit de richting van Leeuwarden in de richting van Hurdegaryp wilde rijden, door het rode verkeerslicht was gereden. Daarbij botste hij tegen een auto die bestuurd werd door een 52-jarige inwoonster van Leeuwarden. Zij kwam uit de richting van de Blitsaerd en reed in de richting van de Anne Vondelingweg. Zij liep bij de aanrijding lichte verwondingen op. De automobilist uit Kollumerzwaag en twee inzittenden van zijn auto, een 19-jarige inwoner van Kollumerzwaag en een 20-jarige inwoonster van Dronrijp, raakten ook gewond. Alle vier gewonden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Na medisch onderzoek mochten zij huiswaarts keren, met uitzondering van de 20-jarige bestuurder. Van hem werd een bloedproef afgenomen omdat hij verdacht wordt voor het rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd tevens ingevorderd.

112Fryslan