FRANEKER – Op de snelweg A31 hebben donderdagochtend meerdere aanrijdingen plaatsgevonden door plotselinge gladheid. Drie personen raakten hierbij gewond.

Omstreeks kwart voor zeven kwamen de eerste meldingen binnen bij de meldkamer. Door een hagelbui was de snelweg binnen een paar seconden spekglad geworden. Een voertuig raakte op de afrit in de problemen en ook op de andere rijrichting kwam een voertuig in de slip. Hierbij vielen geen gewonden.

Niet veel later raakte een auto uit de richting Harlingen in de slip en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder van een passerende bedrijfsbus bood direct eerste hulp aan. Toen dit gebeurde kwam een auto met twee inzittenden aanrijden, zij konden niet meer stoppen en reden frontaal tegen de zwarte auto aan, welke vervolgens doorschoot en tegen de bedrijfsbus botste. Het andere voertuig kwam daarna tot stilstand in de naastgelegen bosschage.

De inzittenden van de blauwe auto raakten bekneld en moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Beide slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de inzittende van de zwarte auto is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Vanwege de complexiteit van het ongeval is er een sporenonderzoek ingesteld door de politie. De snelweg werd ten tijde van de hulpverlening en sporenonderzoek volledig afgesloten. Het verkeer werd via de op- en afritten langs het ongeval geleid, dit zorgde voor veel vertraging in en rondom Franeker.

 

redactie nw