Meerdere explosies in bedrijfspand

SNEEK – Een ketel met thermische olie heeft zondagavond meerdere explosies veroorzaakt. De ketel zorgt voor verwarming in machines van Graphic Packaging.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Het bedrijf zit gevestigd aan de Steenhouwersstraat. Rond zeven uur kreeg de brandweer de eerste melding van een automatisch brandalarm in het pand. Hierop is brandweer IJlst uitgerukt. In eerste instantie was er niks te zien en rukte het korps weer in.

Terwijl de brandweerlieden weer richting de kazerne reden, ontstond er een explosie bij de ketel. Hierop sloeg het personeel van het bedrijf alarm en kwam de brandweer weer ter plaatse. De brandweerlieden hadden het vuur vlot onder controle, maar de hitte in de ketel bleef aanhouden. Voor de brandweer was er ook geen mogelijkheid om de ketel van binnen te koelen, waarop er nog enkele explosies volgden.

De ketel was volgens de brandweer in de middag al uitgezet. De olie bleef echter wel doorlopen en zo liep de ketel over. De olie hoort verwarmt te worden en stroomt door naar machines die verpakkingsmateriaal bij elkaar persen.

De brandweer houdt nog altijd toezicht. Ze vertrouwen de ketel nog niet en blijven daarom nog toekijken.

Op twee januari was er ook al een automatisch alarm bij het bedrijf en bleek er ook iets met de ketel te zijn. Het bedrijf heeft deze toen uit voorzorg uitgeschakeld.