FRYSLÂN – De hulpdiensten zijn in de nacht van maandag op dinsdag op verschillende lokaties geweest na blikseminslagen.


BURGUM – De brandweer van Burgum moest rond 00.30 uitrukken naar de Weinmakkerstrjitte voor een uitslaande brand op een zolder van een woning. De bliksem was ingeslagen en de hele bovenverdieping stond in brand. De brandweer van Leeuwarden werd na 20 minuten ook gealarmeerd om naar Burgum te gaan, omdat de brand moeilijk te bestrijden was. De hoogwerker van Leeuwarden gaf hierbij uitkomst van bovenaf, waarna de brand snel onder controle was.

BROEKSTERWOUDE – Omstreeks 02.15 moest de brandweer van Damwoude uitrukken naar de Westerloane in Broeksterwoude voor een automatisch brandalarm. Binnen 10 minuten werd er middelbrand gegeven en kwam het korps van Zwaagwesteinde ook ter plaatse. Wat er precies aan de hand was is nog niet bekend.

DRACHTEN – Om 02.30 werd de brandweer van Drachten en de hoogwerker van Heerenveen gealarmeerd voor een woningbrand in de Leeuwerikstraat. Als de eerste tankautospuit van Drachten ter plaatse komt, blijkt door blikseminslag brand te zijn op de bovenverdieping. De hoogwerker van H´veen is snel ter plaatse en word dan ook snel ingezet.

TWIJZELERHEIDE – Om 03.50 moest de brandweer van Zwaagwesteinde weer uitrukken, deze keer voor een woningbrand op de Hillebrandsreed in Twijzelerheide. Wat hier precies aan de hand was is nog niet bekend.

KOLLUMERZWAAG – Om 04.00 werd de brandweer van Kollum gelarmeerd voor een woningbrand aan de Achterwei in Kollumerzwaag. Door blikseminslag was er brand ontstaan in de meterkast. De bewoners konden snel uit de woning komen, maar een hond zat nog in de schuur. De brandweerlieden van Kollum hebben de hond veilig uit de woning kunnen halen.

GROU – De brandweer van Grou moest rond 04.10 uitrukken naar de Nij Djipstrjitte voor een woningbrand, als de brandweerlieden ter plaatse komen, blijkt er brand te zijn ontstaan in de meterkast. De bewoners van het pand hebben zichtzelf direct in veiligheid gebracht en zijn bij buurtbewoners opgevangen. De brandweer heeft de woning geventileerd en daarna Essent opgevangen om de electriciteit af te sluiten.

112Fryslan

})