DAMWÂLD – In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn binnen een half uur drie verschillende branden ontstaan. Op twee locaties in het dorp gingen zowel een personenauto, als twee bouwcontainers in vlammen op.

Omstreeks kwart over één werd als eerste een autobrand gemeld op de Uilke Reitseswei. Langs de weg stond een Citroën Saxo compleet in de brand. De brandweer startte direct de blussing om het vuur zo snel mogelijk uit de krijgen.

Op het moment dat de brandweer nog bezig was om de auto te blussen, kwam er alweer een nieuwe brandmelding binnen. Op de Lytse Loane waren twee bouwcontainers in de brand gestoken. Nadat de brandweer de auto had geblust, zijn zij doorgereden naar de Lytse Loane.

Op enkele tientallen meters van elkaar vandaan stonden twee bouwcontainers in de brand. De brandweer bluste beide containers, waarna men vervolgens op beide locaties nog een extra nacontrole uitgevoerde.

Omdat de drie branden in korte tijd waren ontstaan, vermoed men dat het gaat om brandstichting. De politie zal in beide gevallen de zaken op zich nemen en gaan onderzoeken.

Ate Atema