Voorpagina > Meerdere aanhoudingen bij internationaal onderzoek
Fryslan Nieuws Politie

Meerdere aanhoudingen bij internationaal onderzoek

Meerdere aanhoudingen bij internationaal onderzoek

FRYSLÂN – Bij een internationaal onderzoek naar witwassen en harddrugs heeft de politie maandag zeven personen aangehouden. Enkele verdachten zouden lid zijn van zogenaamde Outlaw Motorcyclegangs (OMG’s).

Een lading drugs was onderweg naar Finland en werd voor de grens van Duitsland door de politie onderschept. Het zou gaan om 100 kilo amfetamine met een geschatte straatwaarde van (in Finland) € 700.000,-. Daarbij werden een paar verdachten aangehouden door het Arrestatie Team, onder andere een lid van Hells Angels Harlingen, een lid van de Red Devils in Leeuwarden en een lid van Hells Angels uit Finland. Ze worden verdacht van internationale handel in harddrugs, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek en zitten in beperkingen.

De aanhoudingen zijn het resultaat van een langlopend onderzoek in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de regionale recherche in Noord-Nederland. Het onderzoek gaf zicht op de handel in amfetamine van Friesland naar Finland. Op meerdere locaties in Friesland, waaronder Leeuwarden en Harlingen, worden doorzoekingen verricht. Naar verwachting zullen er meer verdachten bij betrokken zijn.

Als u meer informatie heeft die de politie kan helpen in het onderzoek neem contact op met het onderzoeksteam. U kunt bellen met 0900-8844, of deel uw informatie desnoods met het Team Criminele Inlichtingen. Bel in dat geval met het Team Nationale Inlichtingen op 079-3458999.

Over de fotograaf

Kim Snakenborg