QAUTREBRAS – De politie kreeg de afgelopen dagen meer dan 70 tips binnen over de zaak: Redmar Smedema (16) en Gerard Dijkstra (20).

Veel mensen belden na de dinsdagavond uitzending van Opsporing Verzocht om hun verhaal te doen bij de politie. Er zijn al een aantal mensen gehoord en naar aanleiding van hun verhaal zijn al een paar puzzelstukjes op zijn plaats gevallen.

De politie heeft de bewakingsbeelden van Club Q bekeken. Volgens Wouter de Vries van Politie Fryslân gaat er heel wat tijd in zitten om namen bij de gezichten te zoeken. De politie van Overijssel heeft hulp aangeboden aan politie Fryslân zodat er nog meer rechercheurs op deze zaak gezet kunnen worden.

De sfeer was de laatste tijd tussen de vier dorpen Burgum, Damwald, Kootstertille en De Westereen niet echt gezellig. De jongerenwerker van Dantumadiel gaat de jeugd wat vaker bezoeken.

Wat nou precies de oorzaken zijn van deze twee incidenten is nog niet bekend. Of de twee zaken met elkaar te maken hebben word ook nog uitgezocht.

Gerard Dijkstra (20) ligt altijd nog in zeer kritieke toestand in het UMCG in Groningen.

Getuigen die iets gezien of beeldmateriaal hebben word gevraagd om contact te zoeken met de politie ( 0900 – 8844 ).

112Fryslan