NOARDBURGUM- Vrijdagmiddag rond kwart over twaalf werd de brandweer van Bergum gealarmeerd voor mechanische beknelling op de Oude Commissieweg in Noardburgum.

De juiste locatie bleek de kruising van de Rijksstraatweg bij Quatrebras te zijn. Even daarvoor was daar een ambulance uit Dokkum ter plaatse gekomen bij een kop-staart botsing. Om de mannelijke bestuurder met nek en rugletsel zo stabiel mogelijk uit de auto te kunnen halen zijn de middenstijl en de achterste raamstijl van de stationwagen verwijderd met behulp van de knipschaar. De bestuurder is daarna op een wervelplank per ambulance vervoerd naar het MCL.

De bijrijdster en de baby die achterin in een veiligheidsstoeltje zat zijn daarna met een tweede ambulance ook naar het MCL overgebracht. Berger DAB uit Damwoude voerde de opengeknipte Ford Focus stationwagen en de achterop gereden VW transporter af. Vermoedelijk is de laagstaande zon de oorzaak geweest van het ongeval. Overig verkeer op de Rijksstraatweg werd gedurende het hulpverlenings en bergingswerk omgeleid via de paralelweg.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan