LEEUWARDEN – Nabij de Paulus Akkermanwei heeft donderdagavond rond tien uur een schietincident plaatsgevonden. De politie startte een grote zoekactie.

Op het schelpenpaadje achterin de wijk Westeinde zijn schoten gehoord en er zouden meerdere personen zijn mishandeld. Vervolgens is er een scooter gestolen. De politie kwam met meerdere eenheden met spoed ter plaatse om hulp te verlenen en voor het opsporen van de dader(s).

De gestolen scooter werd al snel op de nabij gelegen Poptawei teruggevonden in de bosjes. Daarop werd de omgeving afgezet en startte de politie een grote zoekactie in de bosjes en het daarachter gelegen zonnepark. Later op de avond kwamen het arrestatieteam en de politiehelikopter assisteren bij de zoekactie.

Na ruim 3 uur zoeken waarbij onder andere een naastgelegen zonnepanelen weide minutieus werd doorzocht, werd de zoekactie afgeblazen. Er is geen verdachte aangetroffen.

Update
Er zijn door de politie geen aanwijzingen gevonden dat er daadwerkelijk geschoten is. Duidelijk is nu dat er een conflict heeft plaatsgevonden tussen meerdere personen, waarbij een aantal personen zijn mishandeld. Ook is er een scooter gestolen, die een klein stukje verderop werd teruggevonden door agenten. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd gaat door.