Massale inzet van brandweer na scheur in CO2-tank verffabriek Wolvega

WOLVEGA – De brandweer is vrijdagavond massaal in actie gekomen nadat er in een CO2-blustank bij verffabrikant Motip in Wolvega een lek was ontstaan.

Volgens de brandweer was de tank al snel leeg, monteurs die bij de tank aanwezig waren zagen het onheil komen en sloegen direct alarm. Hierdoor zijn er geen gewonden gevallen. Wel was het gehele industrieterrein, waar de fabriek op gevestigd zit, enige tijd afgesloten. Op dit industrieterrein hing lange tijd een grote wolk van gas.

Door de hulpdiensten werd al snel opgeschaald en werd er GRIP 1 afgegeven. Op dat moment was nog niet bekend of er mensen in het pand waren en hoe erg het lek was.

Het lek zat in een blusinstallatie met CO2 voor een opslag die momenteel in aanbouw is. Hier waren volgens een woordvoerder van de brandweer geen gevaarlijke stoffen opgeslagen. Aldus de brandweer zou de installatie deze avond, dan wel de dag erop getest worden. De tank van ruim 30.000 liter zal moeten worden vervangen.

Rond 16.00 uur was er al een lek geconstateerd, maar dit kon eenvoudig worden verholpen. Hierop werd besloten dat er geen brandweer noodzakelijk was. Wel werd het personeel naar huis gestuurd.