LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagavond in de Barent Fockestraat een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging diefstal en bedreiging.

De verdachte stal een fiets uit een tuin van een woning aan de Brunsveldstraat. De bewoner die samen met zijn vrouw in de kamer naar de tv zat te kijken, zag de man de fiets stelen en ging vervolgens naar buiten. Toen hij de man aansprak gooide deze de fiets op straat, haalde een mes uit zijn jaszak en bedreigde de aangever.

Direct belde deze via 1-1-2 de politie. De verdachte liep weg naar de Barent Fockestraat waar hij kon worden aangehouden. Een 39-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte. Tegelijkertijd kwam een melding van vernieling van een raam van een winkel aan het Cambuurplein. Hier meldde een 26-jarige verdachte zich bij de inmiddels gearriveerde agenten. Hij vertelde dat hij een raam had vernield. Hij was even daarvoor door de 38-jarige eerder aangehouden verdachte mishandeld door middel van een kopstoot. Daarna reageerde hij zijn woede af op het raam. Hij werd aangehouden voor vernieling en deed aangifte van mishandeling. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten.

112Fryslan