BOELENSLAAN – Bij een ongeval op de Langewyk (N369) is in de nacht van zaterdag op zondag een man zwaargewond geraakt.

Het slachtoffer bestuurde een auto en reed vanuit de richting van ’t Jachtfjild in de richting van Drachten. De man is de macht over het stuur verloren en al slippend in de rechterberm gekomen. Daar botste het voertuig met de linker zijkant tegen een boom, waarna het voertuig een halve slag om de boom draaide.

Automobilisten die rond half twee langs de ongevalsplek reden, zagen modder op de weg en ontdekten toen de auto met het slachtoffer. Meteen daarop werd via 112 alarm geslagen en werden het brandweerkorps van Drogeham en twee ambulances uit Drachten en Buitenpost naar de onheilsplek gestuurd. Ook het Mobiel Medisch Team van het UMCG uit Groningen kwam met de traumahelikopter ter plaatse.

De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd. Een ambulance heeft hem daarna, onder begeleiding van een trauma-arts, vervoerd naar het UMCG in Groningen. De ongevallendienst van de politie stelde een onderzoek in. Ten tijde van de afhandeling van het ongeval was de Langewyk afgesloten. Verkeer werd omgeleid via de parallelweg.

112Fryslan