NOARDBURGUM – Woensdagmiddag heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Zevenhuisterweg in Noardburgum.

Een man die in de richting van Veenwouden wou rijden werd onderweg waarschijnlijk onwel, en is bij een parkeerplaats ongeveer 100 meter vanaf waar de auto tot stilstand kwam rechtdoor tegen een bord gereden en vervolgens rakelings bij een boom langs over vijf paaltjes en is vervolgens tot stilstand gekomen voor een autowasserette. Over de gehele lengte waar de auto de paaltjes heeft geramd zijn de stoeptegels uit de grond gerukt en zijn de paaltjes totaal vernield.

In eerste instantie werd de brandweer van bergum op gepiept omdat de man waarschijnlijk bekneld zou zitten in het voertuig, maar dat was niet het geval en werd daarom een minuut later weer afgemeld. Een ambulance uit Leeuwarden heeft de automobilist onderzocht en mee genomen naar het medisch centrum Leeuwarden. De passagier die ook in de auto zat is ook met de ambulance mee genomen naar het ziekenhuis.

Berger Derwin Nijboer heeft het voertuig afgesleept en geborgen. Omdat er ook een heel oliespoor op het wegdek lag heeft de politie de weg afgezet om verdere verspreiding van de spekgladde olie te voorkomen.

112Fryslan