LEEUWARDEN – De hulpdiensten moesten dinsdagavond uitrukken naar de Kei voor een voertuig te water.

Een automobilist reed in de Mondriaanstraat richting De Kei, toen hij door de gladheid met zijn auto in een sloot terecht kwam. Een bewoner uit de flat aan De Kei alarmeerde direct daarop de hulpdiensten, die snel ter plaatse kwamen.

Als eerste kwamen een politiewagen en een ambulance ter plaatse achter de 12-hoog flat. Omstanders schieten de man te hulp en kunnen hem na 5 minuten met onderkoelingsverschijnselen uit het water trekken, waarna hij direct door ambulancepersoneel een deken om kreeg en naar de ambulance is gebracht. Daarna is hij overgebracht naar het MCL.

De brandweer kwam ter plaatse toen de man er net uitgetrokken was en heeft geassisteerd met het bergen van het voertuig, een duiker is te water gegaan om een kabel van de bergingswagen aan de trekhaak te koppelen. Berger Theo Faber trok de Audi A4 op het droge en sleepte de auto af.

De bestuurder is later overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies hier 700 ug/l waarop hij een proces-verbaal kreeg en een rijverbod van acht uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

[zideo]zideo=6c4965526e413d3d&playzideo=6d6f4f616e46773d[/zideo]

112Fryslan

})