OOSTERNIJKERK – Op het Ald Each zijn verschillende hulpverleners maandagmiddag gezamenlijk in actie gekomen bij een ongeval met een personenauto.

Het ongeval ontstond, toen de man met zijn auto over het Ald Each reed en achter het stuur onwel werd. De auto raakte van de weg en kwam uiteindelijk half in de sloot tot stilstand. Omstanders zagen de auto liggen en hebben direct via 1-1-2 de hulpverleners gewaarschuwd.

Omstreeks kwart over drie kwam de melding binnen en werden zowel de politie, ambulance als het brandweerkorps van Ternaard gealarmeerd. Ook de traumahelikopter uit Amsterdam en een hulpverleningsvoertuig van brandweer Leeuwarden werden in eerste instantie gealarmeerd, maar konden al snel afgemeld worden.

De inzittende werd snel door de hulpverleners uit zijn voertuig gehaald en vervolgens behandeld. Per ambulance werd het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

De verkeersongevallenanalyse van de politie kwam ter plaatse en heeft direct een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeluk.

Ate Atema