VEGELINGSOORD – Zaterdagmiddag rond half vier heeft de politie het stoffelijk overschot gevonden van een man die enkele uren daarvoor uit zijn boot het water in was gevallen.

Rond twintig over twaalf belden getuigen de hulpdiensten, ze hadden namelijk gezien dat een man in het water van het Hearrenfeanster Kanaal terecht was gekomen nadat hij van zijn boot was gevallen. Direct werden diverse hulpdiensten opgeroepen en werd het scheepvaartverkeer stilgelegd.

Ondanks de grote inzet van hulpdiensten werd de man in eerste instantie niet gevonden. Onder andere duikers van brandweer Leeuwarden en Sneek werden ingezet in samenwerking met oppervlakte redders. Vanuit zowel de brandweer, politie en de provincie werden boten in gezet. Er werd zowel in het water als vanaf de wal gezocht naar het slachtoffer. Ook de traumaheli uit Groningen kwam ter plaatse om het slachtoffer eventueel te kunnen helpen, mocht hij gevonden worden.

Aangezien de kans steeds kleiner werd dat de man nog levend zou worden gevonden, werd na ongeveer anderhalf uur besloten om met sonarapparatuur verder te zoeken. Rond half vier werd het stoffelijk overschot gelokaliseerd en uit het water gehaald.

De politie onderzoekt hoe de man te water kon raken.

Ytzen Korf