LEEUWARDEN – De hulpdiensten hebben zaterdagmiddag na een melding van een persoon te water een man gereanimeerd nabij de Schilkampen.

Net voor drie uur in de middag gingen de piepers met de melding persoon te water bij winkelplein De Centrale. Duikers, oppervlakte redders en een boot van de brandweer gingen met spoed ter plaatse. Ook twee ambulances en diverse politie eenheden gingen ter plaatse. De locatie was in eerste instantie niet geheel duidelijk waardoor er op diverse locaties rondom de centrale gezocht werd.

Nabij de Schilkampen had een sleepboot aangemeerd toen een oudere man op het achterdek een hartaanval kreeg. Of de man ook daadwerkelijk te water was geraakt is bij ons niet bekend. Op bijgevoegde foto in blauw de locatie van het slachtoffer en in rood de locatie van de brandweer en ambulance. Een man die op de melding afgekomen was heeft samen met een andere omstander als eerste het slachtoffer gereanimeerd, dit werd al snel overgenomen door de politie. Brandweer en ambulance zijn naar de boothuizen bij de CCF/Blikfabriek gereden. Vanaf daar werd ambulancepersoneel met de brandweerboot naar de overkant gevaren.

Ondanks alle inzet heeft het slachtoffer het niet overleefd.