LEEUWARDEN – Bij een brand in een woning aan de Dotingastate is woensdagochtend een man om het leven gekomen.

De brandweer rukte bij de eerste melding om 8:35 al uit voor “middelbrand” met twee tankautospuiten en een hoogwerker. Ook twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse omdat er mogelijk twee personen in de woning aanwezig waren. Een 14-jarige jongen lag boven te slapen en werd wakker van een sterke brandlucht en kon zichzelf in veiligheid brengen.

De brandweer trof tijdens het blussen en doorzoeken van de woning een slachtoffer aan op de bank die reeds was overleden.

Dezelfde woning werd in November van 2012 getroffen door een [url=https://www.112fryslan.nl/?module=news&action=show&newsid=8548]felle brand[/url] waarbij beide bewoners met de schrik vrij kwamen.

De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Update 15:15
Tijdens het onderzoek dat na de brand is gestart, is vastgesteld dat het slachtoffer de 44-jarige bewoner is. Hij is door verstikking om het leven gekomen. Verder is geconstateerd dat de bank waarop het slachtoffer is aangetroffen, in brand is geraakt. Daarbij is de verstikkende rook vrijgekomen die de man fataal is geworden. Van strafbare feiten is niet gebleken. Het lichaam is vervolgens vrijgegeven aan de familie en aan hen zijn ook de bevindingen uit het onderzoek meegedeeld.

Video : E. Brandsma
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dgCiRQzUnuA[/youtube]

112Fryslan

})