HEERENVEEN – Donderdagavond rond 19:00 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op het Burgemeester Kuperusplein.

Voor het ongeval kwamen meerdere ambulances, politie, brandweer en de officier van dienst geneeskundig ter plaatse. Bewoners van een appartementencomplex hadden besloten om de parkeergarage onder hun appartement vandaag een grote schoonmaakbeurt te geven.

Als afsluiting van de schoonmaak had men een actie verzonnen om de parkeergarage feestelijk te heropenen. Een vrouw zou voor de opening een lint doorknippen en zette haar auto boven aan de helling neer en stapte uit. Ze vergat echter om de handrem erop te zetten en de auto rolde de helling af.

Op de helling stond een 86 jarige man die de auto niet meer kon ontwijken en kwam onder de auto terecht. Ondanks de snelle inzet van de hulpdiensten overleed de man ter plaatse.

De politie sloot de omgeving af zodat hulpdiensten hun werk konden doen. De verkeers ongevallen analyse(VOA) heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s [url=http://www.kazernesnederland.nl/]Keimpe[/url]

112Fryslan

})