LEEUWARDEN – Een man is zondagavond bij een beroving aangevallen en met een bijtende vloeistof in het gezicht gespoten. Dit gebeurde in een flatgebouw aan De Werf.

De beroving vond even na tienen plaats, waarna diverse politieagenten en een ambulance ter plaatse kwamen. De man werd aangevallen door drie verdachten, toen hij zijn fiets in het fietsenhok van de flat wilde zetten. Er werd gedreigd met een mes, waarna er geld werd geëist. Tijdens de worsteling, heeft het slachtoffer het shirt kapot getrokken van één van de verdachten. Toen het slachtoffer om hulp riep, zijn de verdachten gevlucht.

Ambulancepersoneel heeft het gezicht van de man schoongespoeld. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis en kon ter plekke een verklaring afgeven aan de politie. Wel is het slachtoffer later alsnog behandeld in het MCL aan zijn verwondingen in het gezicht.

Het ging om drie verdachten allen in het donker gekleed en met gezichtsbedekking. De persoon met het kapotte shirt, droeg een bivakmuts. Twee van de mannen spraken Nederlands, de ander sprak Nederlands met een buitenlands accent. Het is op dit moment niet duidelijk of de verdachten buit hebben gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen. Het reg.nr. van de zaak is: 202021842 of bel naar 0900-8844.

R. Kiestra