NIEUWEHORNE – Op de Schoterlandseweg is donderdagochtend een man om het leven gekomen toen hij op de vlucht sloeg voor de politie. Een agent is hierbij gewond geraakt.

De agenten kregen rond tien uur een melding van een acute hulpverleningssituatie. Toen de agenten ter plaatse kwamen en hulp wilden verlenen reed de man plotseling weg. Een agent raakte hierbij gewond, de politie voelde zich vervolgens genoodzaakt om te schieten.

De auto kwam tot stilstand tegen een boerderij. De inzittende bleek gewond, maar hulp mocht niet meer baten. De man is ter plaatse overleden. Het is nog onduidelijk of de man door de schoten van de politie om het leven is gekomen.

Update
De man die omgekomen is op zijn erf, was bezig om zichzelf van het leven te beroven. De politie had een melding gekregen van een poging tot zelfdoding en wou de man helpen. De man reed echter met zijn auto in op de agenten. Twee van hen zijn gewond geraakt. Normaal gesproken doen politie en media geen berichtgeving over (pogingen tot) zelfdoding. Dit is echter een zodanig heftig incident waarbij de politie zich genoodzaakt voelde om te schieten.

De auto eindigde tegen de gevel van de woonboerderij en vloog in brand. Het is (nog) niet bekend of de auto in brand vloog door de kogels en of de politie kogels de man geraakt hebben.

Foto’s 1&2: 112drachten.nl