DOKKUM – Aan de Grote Breedstraat werd zaterdagavond een gewonde man op een bankje aangetroffen nabij een horecagelegenheid. Bij de politie kwam de melding binnen als een ‘steekpartij’, waarop meerdere eenheden ter plaatse kwamen.

Wat de aanleiding voor het geweldsincident is geweest, is nog onbekend. Ter plaatse spraken omstanders over een geweldadige beroving. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft het mannelijke slachtoffer behandeld, waarna hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

De politie is direct een zoekactie gestart naar de verdachten die het geweldsincident pleegden. Hierbij is onder andere Burgernet ingezet en zijn verschillende omstanders gehoord. Ook werden videobeelden van verschillende bedrijven veiliggesteld, omdat de vluchtroute, mede door tipgevers, snel in kaart kon worden gebracht.

In de Burgernetmelding werd verzocht uit te kijken naar twee personen die zwarte hoodies droegen. Of er intussen een verdachte (of meerdere) zijn aangehouden is nog onbekend. Hierover volgt in de loop van zondag meer informatie.

Mocht u nog tips hebben, kunt u de politie bereiken via 0900-8844.