LEEUWARDEN – Zaterdagmiddag rond 15:00 werd in een steeg op de Schrans een man gestoken.

Het incident vond plaats in de steeg naast de Action die de Schrans verbind met het Sixmaplein. Het slachtoffer kwam de Action binnen lopen met een bebloed gezicht. Omdat de situatie ernstig werd ingeschat door de hulpdiensten werd naast een ambulance ook een traumahelikopter gealarmeerd. Deze bleek niet nodig te zijn omdat de verwondingen van het slachtoffer niet ernstig waren.

De steeg werd door de politie afgezet voor sporenonderzoek. Het slachtoffer is nog met enkele agenten meegelopen om aan te wijzen waar het incident exact had plaatsgevonden. Hij werd voor verdere behandeling per ambulance naar het MCL gebracht. De politie heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan. Op een dak werd mogelijk het mes gevonden.

Via burgernet werd verzocht uit te kijken naar de verdachte, een licht getinte man met dreadlocks. Rond 16:15 zag een burgernet deelnemer de verdachte lopen waarop ze via 112 de politie waarschuwde. De politie kon de verdachte op de Huizumerlaan aanhouden waarna hij met een arrestantenbus naar het bureau is gebracht.

112Fryslan