Man geëlektrocuteerd door hoogspanningsmast

LEEUWARDEN – Een man is vrijdagochtend rond kwart over acht zwaar gewond geraakt nadat hij in een hoogspanningsmast was geklommen aan de Kanaalweg.

De man is over een omheining geklommen en is via de hoogspanningsmast naar boven geklommen waarna hij onder een spanning van 110.000 volt kwam te staan en brandend naar beneden is gevallen. Omstanders heb het vuur gedoofd.

Brandweer, ambulance, politie en een traumahelikopter uit Groningen kwamen ter plaatse. De man is behandeld en vervolgens per ambulance overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen.

De kleding van de man lag na de val nog lange tijd te branden binnen de omheining. Stroombedrijf Enexis moest ter plaatse komen om de stroom uit te schakelen zodat de brandweer de kleding kon afblussen.

De politie heeft onderzoek gedaan en probeerde zoveel mogelijk te weten te komen via getuigen. Leerlingen van het naast gelegen CSG Comenius aan de Esdoornstraat waren getuige van het ongeval toen zij aanwezig waren op school voor een kerstontbijt.


Video:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bw3nVP5HDvE[/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan