LEEUWARDEN – Bij een explosie op een boot in een boothuis aan de Jachthavenlaan is vrijdagmiddag een man zwaargewond geraakt.

Rond 12:00 uur hoorden mensen op de jachthaven een harde knal. Vanuit een boothuis was flinke rookontwikkeling te zien en men hoorde iemand schreeuwen. De hulpdiensten werden direct gewaarschuwd en gaven al snel het sein ‘middel brand’. De flinke rookwolk was vanuit verschillende delen van de stad goed te zien.

Het boothuis stond bij aankomst van de brandweer al in lichterlaaie evenals vier kruisers. De brandweer kon voorkomen dat het hele boothuis in vlammen op ging. Wel is het boothuis zwaar beschadigd geraakt en zijn circa vier kruisers uitgebrand. De oorzaak is mogelijk een gas(fles) explosie op een boot.

De man die eerst bij een boothuis aanwezig was werd later met brandwonden uit het water gehaald. Een ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen aan de man. De man is ernstig gewond geraakt en zal waarschijnlijk naar een brandwonden centrum worden gebracht.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dhAXv3AKjjA[/youtube]

112Fryslan