Voorpagina > Man overleden na steekincident in relationele sfeer
Ambulance Hoofd Nieuws Politie Zuid-Oost

Man overleden na steekincident in relationele sfeer

© Veenstra Media

OOSTERWOLDE – Na een steekincident is zaterdagmiddag een man overleden. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Rond kwart voor twee werd bij een tankstation aan de Venekoterweg een zwaargewonde man aangetroffen op straat. Politie en twee ambulances gingen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Vanwege de ernst van de verwondingen kwam ook de traumaheli ter plaatse.

De omgeving van het tankstation werd door de politie afgezet voor onderzoek naar het steekincident. In een woning aan de Gijenham in Oosterwolde doet de politie ook onderzoek. Het is aannemelijk dat in of bij deze woning een steekincident heeft plaatsgevonden, waarna het slachtoffer probeerde te ontkomen richting de Venekoterweg. Wat zich in de woning heeft voorgedaan, is nog niet bekend. Bij de woning is een afzetting gemaakt met linten.

Het slachtoffer is per ambulance met spoed naar de landingsplek van de traumaheli gebracht. Hier stapte de trauma-arts in de ambulance. Het slachtoffer is vervolgens met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De man is later in het ziekenhuis overleden.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Update 21:20
De aanleiding van het steekincident ligt in de relationele sfeer. De man zou zijn neergestoken door de ex van zijn vriendin meld de LC. De man werd in de woning van zijn vriendin neergestoken en vluchtte met zijn bestelbus naar het tankstation waar hij in elkaar zakte. In de woning waren ook nog een vrouw en twee kinderen aanwezig, voor zover bekend zijn dezen niet gewond geraakt. De voortvluchtige verdachte zou een inwoner van Leeuwarden zijn.

Foto’s Willem Veenstra en 112drachten.nl

 

Over de fotograaf

112Drachten.nl

Voor al het 112 nieuws uit Drachten en omgeving - Kijk op 112drachten.nl