LEEUWARDEN – Volgens ooggetuigen is een man ervandoor gegaan nadat hij een ongeval had veroorzaakt op de Archipelweg.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Rond 18.50 word er een ambulance gealarmeerd voor een aanrijding. Als deze ter plaatse komt is er een ongeval geweest tussen twee personenauto’s, precies voor de rotonde Archipelweg/Insulindestraat, auto’s kwamen uit de richting van de Centrale.

Een man met waarschijnlijk 2 kinderen heeft een auto van achteren geraakt voor de rotonde, daarna is de man uitgestapt en samen met zijn kinderen er vermoedelijk vandoor gegaan. De man uit de voorste auto stapt uit, maar de vrouw niet en word dan ook meegenomen met de ambulance naar het MCL voor verder onderzoek.

Berger Theo Faber heeft het voertuig van de vermoedelijk gevluchte man naar het politie bureau gebracht voor nader onderzoek. De politie kwam verder nog met een politieauto en 2 motoren ter plaatse, waarna een motoragent de Archipelweg vanaf de rotonde bij het vliet afsloot.

Een 25 minuten eerder op de avond werd er ook al een spoedrit gegeven op de Bleeklaan, hier was volgens een getuige ook iemand aangereden, waarna de bestuurder zou zijn doorgereden, of dit bij elkaar hoort is onbekend.

Tekst politie friesland:

De politie heeft zaterdag een onderzoek ingesteld naar een aanrijding, waarbij één van de betrokkenen de plaats van het ongeval had verlaten. Omstreeks 18.50 uur werd op de Archipelweg de auto van een 53-jarige man uit Leeuwarden van achteren aangereden door een  andere auto. De bestuurster van deze auto liep na de aanrijding weg en liet haar auto achter. De passagier van de man, een 53-jarige inwoonster van Leeuwarden, raakte gewond. Ze is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de identiteit van de weggelopen bestuurster achterhaald. Dat betrof een 51-jarige vrouw uit Leeuwarden.

112Fryslan