OUDEGA – Een man is maandagochtend door de brandweer uit zijn auto gehaald, nadat hij op de Dykfinne in de sloot was geraakt.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor elf op de kruising met de Skeane Heawei. Brandweerduikers uit Leeuwarden, een oppervlaktereddingsteam uit Burgum en een hulpverleningsvoertuig uit Drachten kwamen met spoed ter plaatse voor hulpverlening. Naast diverse politie-eenheden en een ambulance, werd ook het Mobiel Medisch Team uit Eelde ingevlogen.

Toen de hulpdiensten aankwamen bij het ongeval bleek de bestuurder nog in de auto te zitten. Hij is meteen door brandweerduikers en oppervlakteredders uit zijn benarde positie gehaald. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel nagekeken, maar behalve een nat pak bleek de man er niks aan over te hebben gehouden. De traumahelikopter kon daarom als snel weer terug naar Eelde.

De toedracht van het ongeval is onduidelijk. Een berger heeft de auto uit de sloot gehaald en meegenomen. De Dykfinne was tijdens het ongeval afgesloten voor verkeer.

 

 

R. Kiestra